SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sjöbo Idrottsförening
Fotboll
PF 2018

Träning på Konstgräs 4/5, samt Info.
2024-04-29 22:56

Hej allesamman,

 

Som det ser ut nu så kommer det fortsättningsvis vara träning på konstgräset (som tanken varit hela tiden) istället för i Gumparp. Detta kan dock ändras OM det skulle vara någon match etc på Konstgräset under vår träningstid. Mer info kommer så klart om det händer.

 

Nu till lite annan info från lagledarna för PF2018 och PF2017:


"Hejsan alla föräldrar till barn födda 2017-2018!
Vill med detta utskick informera alla föräldrar hur upplägget framöver är tänkt.

Flickor födda 2017-2018 kommer att träna tillsammans och utgöra en egen grupp. Detta sker då väldigt många flickor har påtalat att de bara vill spela med andra flickor då de tycker det är för tufft med pojkarna. Många tjejer har slutat eller pausat sin fotboll pga att man tränat med killarna. När infon om grupp-uppdelningen nått dessa flickor så är där flertalet som återkommit, samt där är några nya som vill testa.

Vi har nu genomfört två utomhusträningar och där har varit väldigt mycket barn vilket vi är oerhört glada för. Att se så många barn i rörelse är väldigt glädjande. Första träningen körde vi tre stationer och barnen rullade runt på dessa stationer för att sedan avsluta med tvåmålsspel. I lördags gjordes en liknande träning men då var där över 40 barn på endast två ledare, vilket inte är de enklaste att få ihop utan att där blir lite väntetid för barnen samt de kan upplevas ostrukturerat.

Att dela upp Pojkar i P2017 och P2018 hade varit möjligt, men i dagsläget hade vi i så fall enbart haft en ledare för vardera lag (varpå den ena ledarens son inte ens är säker på han vill fortsätta spela fotboll ) vilket inte kommer vara hållbart då samtliga ledare gör detta ideellt och de flesta av oss har fler barn som också har andra aktiviteter som ibland krockar med lördagens träningstid. Därav får pojkarna träna som EN grupp ihop under samma tid tjejerna tränar för sig, och vi får försöka göra samma övningar så ledarna kan gå runt och hjälpa mellan grupperna vid behov. 

 

Vår förhoppning är att alltid kunna vara minst tre ledare på plats och då kommer det kunna flyta på mycket bättre, men i lördags fick vi inte ihop det. Vi vädjar därför till er som har pojkar födda 2017-2018 att att överväga om det finns intresse av att bli tränare för respektive barns grupp. Vi ser så klart att vi kommer kunna köra på med uppdelning Pojkar / Flickor under 2024 och att vi kommer kunna se till att killarna får stimulans och sparka boll trotts en stor grupp, och vi i ledar-styrkan kommer ha lika mycket fokus och hjälpa till där det behövs oberoende av kön eller ålder när vi behöver hjälpas åt. 

 

Finns intresse för bli ledare så ta kontakt med oss innan eller efter en träning alternativt kontakta kansliet för mer info. Hoppas vi ses på lördag! Med vänlig hälsning, Ledarna för PF2017-2018!"

 
Sponsorer
Annonsbild för gräsrotenAnnonsbild för gräsroten